jueves, 15 de mayo de 2008

COM FER UN JCLIC?

El JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trencaclosques, associacions, sopes de lletres...

Per saber què és?,i tot el seu funcionament, clika aquí per fer un JClic explicatiu sobre el mateix programa. Aquest ens l'han proporcionat les companyes que van expossar-lo. (Merci)

Nosaltres a classe vam fer un Jclic sobre el reciclatge, i aquest és el resultat.

Com fer-ho? Pas per pas:

-Primerament has de complir dos requisits: tenir instal·lat el Java i el JClic Author, tots dos tel's pots descarregar a la ZonaClic.

-Un cop estiguin instal·lats aquest dos programes, has de buscar les imatges que necessitaràs per fer el teu projecte. Nosaltres vàrem triar els dos contenidors per separat, el de paper i el de plàstic i la imatge dels contenidors, i la vam retallar amb el GIMP.

-Aquestes imatges les has de còpiar a la Mediateca del JClicAuthor, i des d'allà podrem treballar amb elles.

-Per fer la primera activitat, el trencaclosques, hem triat dins del menú "nova activitat", puzzle d'intercanvi.

-A la finestra del Plafó, pots escollir els tipus d'encaixos, i les files i columnes. Quan carreguis la imatge, enrecorda't de les mesures de quan les retallis amb el gimp, per exemple 650 x 450.

-Enrecorda't de posar un missatge inicial i un de final per a cada activitat. Al missatge inicial has d'explicar què s'ha de fer, i al final, felicitar perquè ho han aconseguit.

-La segona activitat, la del refrany, també és un puzzle d'intercanvi, però amb una filera i tantes columnes com paraules tingui el refrany.

L'última activitat, és una associació simple,i des de la finestra Plafò triarem columnes, fileres distribució,...

Coses a tenir en compte:
- No t'oblidis mai els missatges inicials i finals
- Les finestres, millor si totes dues són de color blanc, es veurà millor.
- Al carregar les imatges, tingues en compte les seves mides.
- Per poder comprovar com queda cada activitat, clika Play,i ho veuràs tal i com queda.


Per poder-lo penjar a la web:
- Primer t'has de crear una googlepages, que sí tens un conte gmail o un al blogger, aquest et serveix.

- Quan ja tinguis la googlepages oberta, a la dreta hi ha una barra per poder pujar documents, cerca el teu projecta JClic, per exemple evarecilatge.jclic.zip, i el evareciclatge.htm.
Aquest ultim l'has de fer des de el JClic Author, tenint obert el teu projecte, vas a eines, crear una web, i se't creara un arxiu tipus .htm.

-Llavors des de la teva pàgina web, on li posses el títul que vulgis i tot lo que vulguis, cliques a Link, i allà a your files, i et surtirà aquests dos arxius comentants anteriorment, els poses i ja tens el teu JCLIC a la WEB, t'ha de quedar una direcció del tipus:http://evantae.googlepages.com/home

Espero que aquesta explicació us sigui d'utilitat.


Petons

No hay comentarios: